Prima pagina Despre proiect Actiuni Specii invazive Activitati Raportare specii Materiale utile Contact
PLANTELE INVAZIVE sunt plante care au fost introduse în noi teritorii deliberat sau accidental prin semințe, butași sau ca plante ornamentale. Se dezvoltă singure în teritoriul nou ocupat înmulțindu-se rapid și distrugând speciile care se găsesc în mod normal în zonă, cauzând serioase prejudicii ecologice și economice.
RAPORTEAZA un areal infestat cu plante invazive
Activități
Lunca Siretului fără arbori invazivi

specii invazive

Printre multele drumuri din ultima perioadă, unul dintre ele a fost în Lunca Joasă a Siretului, pentru a participa la o acțiune în cadrul proiectului Management participativ pentru eliminarea speciilor invazive din aria protejată Lunca Siretului Inferior. Mai precis, a fost vorba de o prima parte a caravanei educaționale Lunca Siretului fără arbori invazivi!, o acțiune prin care o serie de materiale realizate în cadrul acestui proiect au fost distribuite în localitățile din această arie protejată. Am avut astfel ocazia să interacționăm cu localnicii din situl Natura 2000 Lunca Siretului Inferior și să le explicăm consecințele economice și pentru biodiversitate generate de prezența acestor specii.

continuare

Codul voluntar de conduită

specii invazive

Succesul oricărei inițiative care vizează biodiversitatea depinde de sprijinul comunității locale din arealul respectiv. Dacă oamenii nu îi înțeleg importanța, investițiile și resursele mobilizate pentru a îmbunătăţi starea mediului sunt inutile. Dacă măsurile de protecție impuse generează și o serie de restricții pentru comunitate, atunci efectul poate fi chiar negativ, oamenii reacţionând împotriva acelor măsuri.

continuare